Caroline van Veen

Als kind was mijn grote droom arts worden. Ik heb een jaar Geneeskunde gestudeerd, maar het bracht mij toch niet waar ik op gehoopt had, waarna ik ben overgestapt naar de studie Beleid, Management en Gezondheidszorg.

Na mijn afstuderen heb ik in allerlei sectoren van de zorg gewerkt, de laatste 10 jaar in verschillende managementfuncties. Hierdoor stond ik steeds verder af voor wie ik het wil doen: de patiënt of cliënt. Juist op dat niveau wil ik mijn meerwaarde leveren. Het roer moest om. Jaren geleden had ik al een coaching opleiding gevolgd en een jaar de post-HBO opleiding kinder- en gezinstherapeut. Twee jaar geleden kwam ik in aanraking met de combinatie coaching en paarden, toen ging er een knop bij mij om. Ik schreef mij in voor de post-HBO opleiding voor Paard- en Lifecoaching en heb deze met heel veel plezier afgerond. Meteen erna heb ik er een jaar aan vastgeplakt voor een specifieke opleiding voor kinderen en paardencoaching. Toen was het echt tijd om mijn expertise, ervaring, hobby en passie te combineren en ontstond El Paco!

Waar komt die passie vandaan? Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen. Mijn oudste dochter is geboren met een ernstige longafwijking, dat heeft vanaf de geboorte veel impact gehad. Ik zag wat het deed met het gezin, met haar, haar oudere broer en mijzelf. Doordat we veel in het ziekenhuis kwamen, kwam ik gelijksoortige families tegen en herkende hetgeen zij ook tegenaan liepen. Vanaf dat moment wilde ik al gezinnen in een vergelijkbare positie helpen. Daar is het "vlammetje" gaan branden en nooit meer gedoofd.

Mijn eerste huwelijk heeft het niet gered. 20 jaar geleden kwam ik mijn huidige man tegen, weduwnaar met een dochtertje van 2. Rouw, omgaan met verlies kwamen er als thema bij. Wij hebben er één mooi gezin van weten te maken, met als kroon gezamenlijk nog een prachtige dochter.

Vanzelfsprekend is dat niet allemaal vanzelf gegaan. Ik heb in al die jaren veel levenslessen opgedaan. Met mijn levenservaring en opgedane kennis hoop ik ook anderen te kunnen helpen. Ik ben iemand die altijd het beste met iedereen voor heeft en ook het beste uit iedereen wil halen. Ik ben enthousiast, positief en kan mij goed inleven in de ander. Ik ben goed in het achterhalen waar de echte pijn ligt waar je op vastloopt. Hierbij vertrouw ik op mijn intuïtie en mijn paarden. Ik ben er goed in om samen met jou tot inzichten te komen die je verder helpen in het leven.

Ik weet veel van de zorg. Weet ook de paden, mochten wij er samen niet uitkomen. Daarnaast heb ik mijzelf de afgelopen jaren ontwikkeld als een volwaardig coach, zowel met als zonder de paarden. Hiervoor heb ik diverse opleidingen gevolgd en blijf ik mij ontwikkelen op dit vlak.

Naast mijn praktijk is paardrijden mijn grote hobby. Ik rijd 2 keer per week op het strand van Noordwijk, mijn ultieme manier van ontspannen. Mijn grote wens was kleine paardjes (Falabella’s) thuis te hebben. Die droom is uitgekomen. Ze staan sinds eind 2020 bij ons heerlijke huis in het bos en vlakbij het strand. Mij vind je dan ook het liefste tussen mijn paardjes. Daar neem ik jou graag ook in mee. Heerlijk thuis bij mij, tussen de paarden, samen aan de slag.

Chivas

Chivas is de oudste van de 4. Echt een lieverd, een mensenpaardje. Zodra hij je ziet komt hij op je af. Nieuwsgierig, krijgt graag aandacht, maar ook de baas van de kudde. Hij laat zich door Guapo en Elite niet de les lezen. Voor mij mijn grote hulp bij de coaching en van iedereen zijn vriend.

Guapo

Ondeugende Guapo. Pas 4 jaar oud, maar wat geniet hij van zijn leventje. Altijd vrolijk en benieuwd als er nieuwe dingen gebeuren. Zo speels nog. Letterlijk de middelste van de 3, zo gedraagt hij zich ook. Altijd bekijkend hoe het met de rest gaat. Houdt van knuffelen. Echt een lieverd!

Elite

Lieve kleine Elite, alles wat nieuw is daar moet hij aan wennen. Kijkt echt de kat uit de boom. Vindt ook veel dingen spannend. Maar geef hem de paardenvoetbal, daar gaat hij meteen mee aan de slag. Dus spelen doet hij graag. De jongste van allemaal, maar onderschat hem niet!