Algemeen

Het krijgen en opvoeden van kinderen is een hele uitdaging. Je leven verandert van de ene op de andere dag. Dat begint al bij het hebben van de kinderwens. Een knop gaat om. Lukt het ons om kinderen te krijgen of niet? Zijn ze gezond?

We hebben niet gestudeerd om kinderen te krijgen en op te voeden. Een hele klus en verantwoordelijkheid! Daarnaast vraagt de huidige samenleving veel van ons. Gezinnen bestaan vaak uit tweeverdieners, waarbij naast de relatie en het runnen van het gezin, nog heel veel andere zaken moeten worden geregeld. Ook zie je steeds vaker samengestelde gezinnen, een hele uitdaging op zich! Veel zaken kunnen van invloed zijn op jou als volwassene of jou als kind.

Vanuit mijn kennis en ervaring als coach en moeder van 4 kinderen, begeleid en coach ik leden van gezinnen/families die door medische, psychische en/of relationele problemen uit balans zijn en help hen de harmonie binnen zichzelf en/of het gezin te herstellen.

We gaan samen aan de slag met de thema’s die spelen, met als doel nieuwe inzichten te verkrijgen waarmee je zelf weer verder kunt. Daarbij geloof ik in de kracht van de paarden om mensen te helpen groeien. Zij zijn voor ons een ultieme spiegel. Een paard reageert niet op het verbale, kent geen woorden, maar reageert heel scherp op wat er op dat moment op bewust en onderbewust niveau speelt.

Dus ben je:

Kind

Heeft je kind het moeilijk en/of dreigt het vast te lopen? Zijn er dingen gebeurd, waardoor je kind zich opeens anders gedraagt naar jou of naar bijvoorbeeld klasgenoten? Het loopt gewoon even niet lekker? Wellicht heb je al veel geprobeerd, maar heeft het niet geholpen. Ik begrijp heel goed hoe machteloos jij je als ouder voelt.

In de puberteit

De puberteit is voor veel jongeren een hele turbulente tijd. Je laat de kindertijd achter je, maar past nog niet direct in de volwassen wereld. In korte tijd verandert er zoveel op veel vlakken. Dat vraagt veel van je en dan is het niet gek dat je daarin vastloopt!

Jong-volwassen

Ben jij tussen de 17 en 21, dan beschouw ik jou als jongvolwassen. Je bent geen kind of puber meer en je wilt wat bereiken in je leven, maar hoe? En welke stappen neem je dan precies? Dat vinden veel jongvolwassenen lastig, maar daar zijn oplossingen voor!

Ouder/ Verzorger

Opvoeden is een pittige klus, waar niemand voor geleerd heeft. Je hebt het daarnaast niet voor het kiezen wat op je pad komt. Dat heeft effect op jou, je partner, je kind. Je kunt ook niet altijd even sterk zijn. Ik help je om weer in je kracht te komen!