Je kind verdient het om kind te zijn en te stralen!

Heeft je kind het moeilijk en/of dreigt het vast te lopen? Zijn er dingen gebeurd waardoor je kind zich opeens anders gedraagt naar jou of naar bijvoorbeeld klasgenoten? Heeft je kind huilbuilen, is je kind angstig, boos of juist opvallend stil of druk? Het loopt gewoon even niet lekker? Wellicht heb je al veel geprobeerd, maar heeft het niet geholpen. Ik begrijp heel goed hoe machteloos jij je als ouder voelt.

Ik geloof dat jouw kind veel meer kan dan hij zelf weet. Wellicht moeten ingrijpende gebeurtenissen ook nog verwerkt worden.

Kinderen worden tijdens de coaching sessies weer bewust van hun eigen kracht. We onderzoeken samen wat hiervoor nodig is. Welke handvatten en inzichten er nodig zijn. Met die handvatten en inzichten kunnen ze later ook weer beter lastige situaties aan. Alles wat je kind nu leert, is een mooie basis voor de toekomst.

Herken je onderstaande?

Je kind opeens zichzelf niet meer is, je begrijpt niet zo goed hoe dit komt, maar je weet niet hoe je hem of haar kunt helpen.

Je kind opstandig en veel boos is. Of juist verdrietig en stil. Thuis is het extra. Of thuis is er juist niks aan de hand, maar op school wel.

Je kind niet kan slapen. Durft niet naar bed. Of blijft piekeren als het in bed ligt. Of is vroeg wakker. Er is in ieder geval iets aan de hand waar je kind zich zorgen over maakt, maar je krijgt dit zelf niet los.

Je kind wordt dagelijks geconfronteerd wordt met trauma door iets wat er is gebeurd. Denk aan een scheiding, ziekte, je kind is zelf ziek of een sterfgeval. Je kind wil er niet over praten en is zichzelf niet meer.

Je kind veel last heeft van stress en perfectionisme. Is bang om niet goed te presteren op school, is faalangstig.

Je kind niet van zich af durft te bijten en wordt gepest. Hij of zij wordt steeds stiller en wil niet meer met vriendjes of vriendinnetjes afspreken. Je ziet je kind zich langzaam afschermen van de wereld.

Je kind moeilijk contact maakt met andere leeftijdsgenootjes, hierdoor voelt hij zich erg alleen en daar maak jij je als ouder zorgen over.

Je niet precies weet wat er aan de hand is, maar je zoekt een liefdevolle begeleiding voor je kind waar hij of zij echt helemaal zichzelf kan zijn.

Wat levert de coaching op voor je kind:

Rust

Je zult zien dat je kind veel rustiger is in stressvolle situaties. Je kind laat zich niet meer zo snel uit het veld slaan en weet wat hij of zij moet doen om zichzelf rustig te maken

Steviger staan

Je kind kan beter voor zichzelf opkomen en voor zichzelf kiezen in lastige situaties op school of bij broertjes en zusjes. Je kind kan duidelijker aangeven wat hij wel of niet fijn vindt.

Zelfvertrouwen

Je kind gelooft in zichzelf! Hij of zij weet dat het veel meer kan dan in eerste instantie gedacht en durft er gewoon voor te gaan.

Speelsheid

Je kind heeft heftige gebeurtenissen verwerkt of weet hoe hij of zij hier beter mee om kan gaan en kan daardoor weer helemaal kind zijn.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als je een ander probleem ervaart, waarmee je worstelt, blijf hier dan niet mee zitten, maar neem contact op.