Lees hieronder mijn verschenen blogs

Van alle vragen die ik binnen krijg, schrijf ik om de zoveel tijd een blog. Je kunt de al mijn blogs hier terug vinden. Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er een nieuwe blog verschijnt, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief die eens per maand uitkomt door mij een mailtje te sturen naar caroline@elpaco.nl of stuur mij een what's app op 06-11370378

Wat is nu Paardencoaching eigenlijk?

Bij Paardencoaching wordt iemand gecoacht met een paard. Daarbij maakt het niet uit of je wel of geen ervaring met paarden hebt. Je gaat ook niet op het paard, maar in de buurt van de paarden vindt de coaching plaats. Vaak worden er ook oefeningen gedaan waarbij het de paarden worden betrokken. Waarom dan met een paard zal je je afvragen?

Paarden zijn zowel kudde- als prooidieren. Paarden zijn voor hun overleven heel afhankelijk van de kudde en bekijken altijd 'hoe staat de kudde ervoor'. Zodra iemand bij hen de bak inkomt, gaan ze automatisch aan de slag met diegene: "Wat hebben we aan deze persoon, wie is de leider, hoe verhouden wij ons tot elkaar?" Paarden kennen geen woorden, maar letten op het non-verbale. Heel belangrijk, als je weet dat maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen non-verbaal is.

Als prooidier zijn paarden ook kwetsbaar. Ze kunnen immers van oudsher opgegeten worden door een roofdier. Daarom zijn ze constant alert wat er om hen heen gebeurt. Ze voelen haarscherp aan wat er onder de oppervlakte gaande is, zoals veranderende emoties of spanningen en kunnen daarop heel goed spiegelen.

Dat spiegelen doen ze in het hier en nu, want daar draait het om bij paarden. Dus door de paarden kunnen we nog meer aan de slag met de dingen die er op dat moment echt toe doen, daardoor komen we veel dieper bij wat er echt speelt. Ook geeft dat je sneller inzichten in je coachvraag en kan je sneller met die inzichten aan de slag!

Ik werk met mijn 3 minipaardjes, voor kinderen is dat heel fijn, maar ook voor volwassen niet zo bedreigend als grote paarden. Maar heeft iemand interesse om ook eens met een groot paard een sessie te doen, kan dat ook.

Wil je meer van mij volgen? Geef je op voor mijn nieuwsbrief via een PB of mail.